Om oss

Om oss


Vi började också förstå att vi kanske måste ställa ut henne för att få en bedömning av henne. En helt ny värld för oss som inte hållit på med detta tidigare, men till slut så fixade vi det hyfsat bra. Vi lär oss något nytt nästan varje gång vi är på en utställning. Trodde nog inte heller att det skulle vara så kul som det är, vi har träffat många trevliga och erfarna människor som gärna delat med sig av sin kunskap och så får man ju se en massa fina gårdisar.


Under hösten 2019 ska Skks uppfödarutbildning på distans genomföras, det ska bli spännande! Åren går fort och snart ska vi in i en annan fas av livet, då yrkeslivet ska lämnas bakom oss och vi blir lediga på heltid. Så vår tanke är att ha en uppfödning av DSG i hemmiljö i liten skala.

 

Strannajyckens ledord får seriehunden Snobben och Gullan stå för. / Olle och Marie


Det här är Strannajyckens!

På en liten gård c.a 15 km norr om Hudiksvall hittar ni oss. Vi flyttade hit 1991 med våra tre tjejer 5, 8 och 11 år gamla. På vår gård har det alltid funnits djur. Hästar, kaniner, höns och hundar. Men allt eftersom tiden gått så har kaniner, och till en viss del också hästarna, försvunnit. Även barnen blev stora och skaffade sig egna familjer och flyttade härifrån. Några härliga barnbarn har det också hunnit bli. Äldsta flickans hästar kommer lite då och då på besök, så härligt att det inte är tomt i hagarna hela tiden.


Hösten 2014 orkade våran härligt goa blandrastik Wilma inte med livet längre, så med sina dryga 15 år så fick hon somna in. Men hjälp vad det blev tomt! En gammal dröm vaknade då till liv. En dröm om att skaffa en renrasig tik som vi eventuellt kunde avla på. Vi läste in oss på lite raser och fastnade för den Dansk-svenska gårdshunden. Efter att varit utan hund i c.a 3 månader så gjorde vi den klassiska grejen att åka och bara titta på en liten leveransklar gårdis-tjej. Kärlek vid första ögonkastet blev det och lilla Majken fick flytta in till oss! Något som vi aldrig ångrat.


Den 23 februari 2020 blev Marie färdig

med en uppfödarutbildning.

En både rolig och lärorik utbildning.

Rekommenderas starkt!


Mer än valpar

I huvudsak är vi en kennel, men då och då har vi även annat till salu från vår gård, som exempelvis kycklingar, ägg, blommor och kryddor beroende på säsong.